Fullscreen
Loading...
 

Configurare camere de lucru si ture

Configurarea camerelor de lucru si a turelor in panoul web al RVC Studio

Pentru a declara o camera de lucru, veti avea nevoie de urmatoarele informatii absolut vitale pentru buna functionare a softurilor:

 • numele (sau numarul) camerei. Este folosit pentru o identificare usoara a camerei de lucru peste tot in sistem. De exemplu, "Camera #7" sau "Queen Room", la alegerea dvs.
 • Adresa IP de pe calculatorul de lucru din acea camera. Vedeti mai jos explicatie de ce este foarte importanta adresa de IP pt acel calculator.

Ulterior, dupa ce adaugati camera de lucru, veti fi nevoit sa declarati turele de lucru disponibile pentru camera respectiva. Pentru absolut fiecare tura de lucru, sunt foarte importante urmatoarele aspecte:

 • titlul turei (de exemplu: "De dimineata" sau T1 sau cum sunteti dvs obisnuiti).
 • ora de inceput a turei - de ex: 06:00 AM
 • ora de sfarsit a turei - de ex: 02:00 PM

De ce e importanta adresa IP ?

Aceasta adresa IP este foarte importanta atunci cand softul incearca sa detecteze din care din camere s-a logat un anumit model.

Haideti sa va explic un pic care e treaba.

Sa presupunem ca modelul X lucreaza de obicei in camera 7 pentru tura de dupa-amiaza. Astfel ca acel model ar trebui sa aiba deja ture programate in orar pentru tura de dupa-amiaza.

In momentul in care modelul se logheaza, tura ei in orar este in stadiul "PROGRAMATA". Se duce modelul X in camera 7, isi baga in soft userul si parola si apasa login. In acest moment, softul de logare comunica cu panoul web si-i transmite o informatie care arata cam asa: "Hey... eu sunt X si tocmai ce m-am logat de pe adresa IP 192.168.0.107. Verifica-mi tura te rog!".

In acest moment, panoul web incearca sa detecteze care camera de lucru din cele configurate corespunde pentru adresa IP 192.168.0.107. Si detecteaza ca ii corespunde intr-adevar camera #7. Apoi, panoul web incearca sa se verifice cu orarul... si interogheaza ceva de genul "Hey orarule, pentru modelul X care tocmai ce s-a logat din camera #7, exista cumva vreo tura programata?". Functie de raspunsul orarului, daca avea deja o tura programata, i-o va marca drept "tura inceputa" sau daca nu, ii va crea o tura noua pentru acea camera, chit ca alt model ar fi avut deja programare acolo sau nu.

Atentie: Daca panoul web nu identifica absolut nicio camera de lucru pentru acea adresa IP, va crea modelului o tura de lucru pentru categoria "DE ACASA".

De ce sunt importante ora de start si de sfarsit pentru turele de lucru?

Dupa cum ati citit mai sus la partea cu adresa IP. Pe langa faptul ca panoul web incearca sa detecteze camera de lucru din care s-a logat modelul, va incerca de asemeni sa detecteze daca ora ei de logare se potriveste cu tura pe care o are deja programata in orar sau, daca nu are deja o tura programata in orar, ii va identifica tura pe care se potriveste.

Haideti sa va dau un exemplu ca sa intelegeti despre ce e vorba.

Avem Camera #7 cu adresa IP 192.168.0.107, cu 3 tipuri de tura:

 • De dimineata, care incepe la 06:00 si se termina la 14:00
 • De zi, care incepe la 14:00 si se termina la 22:00
 • si de noapte, care incepe la 22:00 si se termina a doua zi la 06:00

Programarile de astazi in Camera #7 sunt astfel:

 • de dimineata - liber
 • de zi - modelul MARIA (tura programata)
 • de noapte - modelul CASANDRA (tura programata)

Acum, sa analizam urmatoarele scenarii reale sau fictive, ca sa intelegeti cum anume functioneaza sistemul

 • este ora 07:00 si vine modelul NICOLETA si se logheaza din camera #7. Sistemul detecteaza corect camera de lucru. Detecteaza ca NICOLETA nu are nicio programare. Pe baza orei de logare (07:00) detecteaza ca cea mai potrivita tura de lucru din camera #7 este cea de dimineata. Astfel, ii va crea o tura de lucru de dimineata pentru camera #7. Succes!
 • SAU este ora 07:00 si vine modelul MARIA la munca si se logheaza din camera #7. Sistemul detecteaza corecta camera de lucru. Detecteaza de asemeni ca MARIA are deja o programare pentru tura de ZI. Pe baza orei de logare, sistemul detecteaza ca ea de fapt se potriveste pentru tura de dimineata si NU pentru cea de zi, astfel ca ii creaza o tura noua in camera #7, astfel ca MARIA va avea o tura inceputa pt dimineata si o tura programata pt ZI. Succes!
 • SAU este ora 13:00 si vine modelul MARIA la mu si se logheaza din camera #7. Sistemul detecteaza camera si observa ca MARIA are deja o programare pt tura de ZI. Pe baza orei de logare, detecteaza ca intr-adevar MARIA se potriveste (ca si tura de lucru) pentru programarea ce o avea in orar pt tura de zi, astfel ca ii modifica acea tura de lucru din "tura programata" in "tura inceputa". Succes!

In conditiile in care explicatiile noastre nu au fost suficiente pentru a intelege cum functioneaza sistemul, va rugam sa ne contactati pentru explicatii aditionale.