Fullscreen
Loading...
 

Configurarea drepturi si permisiuni de acces in panoul web

Configurarea drepturilor de acces in panoul web

Introducere

Cu parere de rau va informez ca intai trebuie sa va plimb nitel prin ceva parte introductiva, ca sa intelegeti bine cum functioneaza panoul web.

Intr-un studio de videochat echilibrat, fiecare persoana din staff isi cunoaste foarte bine atributiile si responsabilitatile.

In principiu, un cont nou de admin caruia nu i-ai umblat deloc in pagina de ROLURI nu are acces decat in dashboard, in forum, in mesageria interna si in paginile de informatii pentru angajati.

In momentul in care asignezi adminului respectiv un model, in mod automat acest cont de admin (chit ca inca nu ai umblat in drepturile acestuia) va avea acces peste datele si informatiile modelului in care i-ai dat acces.

Panoul web functioneaza pe principiul urmator

  • fiecare om poate avea acces total in anumite sectiuni din soft
  • si in acelasi timp, fiecare om cu drepturi limitate, daca este un simplu admin, trebuie sa aiba acces in tot ceea ce il poate ajuta ca sa eficientizeze modelele care-i sunt atribuite

Astfel, sa luam urmatorul scenariu.

Avem adminul MARIUS care se va ocupa de modelele MARIA si CASANDRA. Eu ca owner de studio (sau manager) imi doresc ca MARIUS sa scoata maximul posibil din cele 2 modele de care el se va ocupa. Astfel, odata ce i-am asignat cele doua modele:

  • Marius va putea sa observe graficele de evolutie si statisticile acelor doua modele
  • Marius va putea sa observe ce paymenturi au avut acele doua modele
  • Marius va putea sa citeasca si sa scrie evaluari noi pentru cele doua modele
  • Marius va putea sa acceseze documentele acelor doua modele
  • Marius va putea sa acceseze conturile pe site-uri pentru acele 2 modele
  • Marius va putea sa adauge statistici pentru acele 2 modele din orarul modelelor (insa nu va putea sa adauge statistici pentru alte modele care nu apartin de el)

Absolut toate graficele si toate statisticile si toate informatiile din panou (exceptand cele publice gen mesageria interna sau forumul sau paginile de informatii) vor fi limitate strict la modelele de care acesta se ocupa.

 

In aceste conditii, graficele de evolutie ale lui MARIUS (care se ocupa de MARIA si CASANDRA) sunt total diferite fata de graficele de evolutie ale lui CIPRIAN (care se ocupa de ELEONORA SI VIOLETA). Fiecare admin in parte va analiza si va eficientiza strict doar modelele de care trebuie sa se ocupe acela.

ROLURI SI DREPTURI PREFERENTIALE

Insa, puteti avea in echipa studioului diverse persoane care trebui sa se ocupe de mai mult sau mai putine optiuni. Noi o sa va oferim aici cateva scenarii ca sa intelegeti cum anume puteti jongla cu drepturile adminilor, astfel ca sa parametrizati corect studioul dvs.

Caz a: Drepturi pentru contabil

Sa presupunem ca doriti sa faceti un cont in panou pentru contabilul (sau contabilii) studioului dvs. De ce anume are nevoie un contabil? De acces in incasarile fiecarui model din studio, probabil si de acces in setarile de plata ale studioului sau ale fiecarui model in parte si eventual de drepturi de a crea plati noi. Astfel, in partea de drepturi, puteti sa bifati strict doar aceste cateva drepturi, si adminul contabil va avea acces doar la strict ceea ce-i dati voie: incasari si date de facturare (eventual si la plati)

Caz b: Drepturi pentru trainerii principali

Trainerii principali trebuie sa aiba acces in evaluarile pe care le scriu adminii mai mici, acces in graficele fiecarui model in parte, acces in incasari si acces in conturile pe site-uri. Bifand strict aceste cateva optiuni, trainerul nu va avea acces in documente sau in arhivele de plati sau in alte zone care nu-l pot ajuta sa isi faca trea (gen orar sau alte zone)

Caz c: Drepturi pentru fotografii studioului

Fotograful studioului nu ar trebui sa aiba acces decat la lista de modele si cam atat... cat sa stie si el cine sunt modelele si sa le poata recunoaste dupa poza de profil. Eventual, daca va veti folosi de sistemul de taskuri, ii puteti da acces acolo, astfel ca el sa poata genera taskuri pentru alte persoane din studio sau pentru modele

Caz d: Drepturi pentru persoanele care se ocupa de conturile pe site-uri

E foarte posibil ca doar un anumit numar de persoane sa aiba acces in studioul dvs la ceea ce presupune crearea de conturi de model pe site-uri si la mentenanta profilelor de model pe site-uri.

Astfel, un astfel de admin, daca ii dati drepturi de acces in conturile pe site-uri (adaugare, etc) va putea accesa conturile pe site-uri la absolut toate modelele din studio, intrucat e strict responsabilitatea acestuia. Daca va avea modele asignate, doar pentru acelea va putea accesa grafice sau alte detalii. Insa vorbind de partea de conturi de model, doar daca va avea aceste drepturi va putea accesa conturile asupra tuturor.

Caz e: Drepturi de creare modele noi in panou, interviuri, etc

E posibil ca orice admin sa aiba nevoie de acces sa adauge informatii despre noile interviuri si/sau sa creeze conturi in panoul web pentru modele. Sau doar partial. Dvs veti decide exact cum anume si cui ii veti acorda drepturi si in ce modul.

 

Nu are rost sa mergem la nesfarsit cu exemple de management a angajatilor. Speram noi ca ati prins ideea de baza de functionare a panoului in ceea ce priveste drepturile de acces.

De veti avea intrebari sau sugestii sau nelamuriri, va rugam sa ne contactati.